عقل و ایمان در اسلام در مقایسه با مسیحیت - چشمه دانش
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای نمایش / عدم نمایش پیام های ارسالی در پارسی یار اینجاکلیک کنید

  • + در پی در خواست کاربر گرامی گشت ارشاد که فرموده بودند: حاجی میشه واسه رخ ماهم یک شعر بگی ؟؟ گشت ارشادی و از روی گلت دل ها مات....شه شطرنج به آستان رخت بارها مات
  • + رخت خود را جمع ز پارسی یار کرده بودم بساط خود را پهن در تلگرام کرده بودم مهندس آمد و گفتا که نسناس فراموشکار روزهای آس و پاس بیا در دست خود گیر این یک رباط است پیام از دور بفرست نوعی انعکاس است منم توبه ز کار خویش کردم بساطم را به پارسی پهن کردم خداوند به حق هشت و چارت زما بگذر شتر دیدی ندیدی چشمه دانش تقدیم به مهندس فخری زید عزه
  • + آیت الله ابوالقاسم علیدوست: امام خمینی قدس سره شعار اصلی خود را بر رفتن شاه متمرکز کردند. امام رأس هرم قدرت پهلوی را نشانه گرفته بود و به خوبی بر این امر واقف بودند که با رفتن شاه، رژیم پهلوی نیز خواهد رفت. امام خمینی قدس سره برای پشتوانه نظریه «شاه باید برود » به شعارهای مردم استناد می کردند و می فرمودند:الآن تمام مردم ایران از بزرگ و کوچک شعارشان بر رفتن شاه است.
  • + آیت الله سید علی حسینی آملی: تمام مشکلات جامعه بشری به خاطر این است که از خواسته فطرت خود دور مانده‌اند. ما اگر به وجدان خودمان برگردیم بیدار می‌شویم.
  • + رمز إحرام رمز احرام این است که که کاری را که دیگران به مجرد وفات با تو می کنند تو با خود بنما! لباس ها را در آور، غسل کن، کفن بپوش، تسلیم ربّ شو، حزین باش و آماده فاصله گرفتن از عادات ترک مأنوس ها ، خائف و امیدوار باش.
  • + آیت الله علیدوست: دنیای امروز در شرایطی است که چه مسلمان و چه غیر مسلمان بیش از هر زمان دیگر احتیاج به رفتار فاطمی دارد و هرچه که زمان پشت سرگذاشته می‌شود این احتیاج بیشتر می‌شود که ما به الگویی همچون حضرت زهرا(س) نیازمندیم.
  • + .
  • + چندی است چو عبد یاغی گشتم با جرم و جنایت باغی گشتم با لطف خدا و ابواب نجاب از بی راه ها بازیافتی گشتم **************** سرهم بندی از چشمه دانش
  • + بنده عمریست که به تشییع بدن مشغولم بر لبم حوقله و به ذکر حق مشغولم بعد مرگم چه هراس ز آمبولانس و تشییع بنده عمریست که به تشییع بدن مشغولم سروده جشمه دانش اسفند 1394 ************* حوقله در زبان عربی مخفف لا حول و لا قوة الا بالله است.

طراحی این قالب توسط امیرحسین قدرتی انجام شده است


     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

              آماربازدید:

              امروز: 1914

              دیروز: 942

              کل: 484721

Haddade Adel
Haddade Adel
عقل و ایمان در اسلام در مقایسه با مسیحیت چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:91/11/6---ساعت: 12:43 عصر

هر کس در آغوش هر خانواده ای ؛بزرگ شود،دین او دین آن خانواده خواهد بود.این روال عادی ادیان است.

 اما در این میان ، دین اسلام برخلاف همه ادیان موجود که بیشتر بر رفتار آدمی تاکید می ورزند،بر خردورزی و اعتبار فردیت انسان ها تاکید می کند.یعنی اسلام باور خانواده و پذیرش اسلام باور خانواده و پذیرش عام جامعه را معتبر ندانسته ،هرکس را ما شخصا مسئول انتخاب باورهایش می داند.اسلام فردیت(اعتبار عقل و فهم یکایک انسان ها)را به عنوان دستور و تکلیف مطرح نمی کند،بلکه آن را شرط درستی ایمان و مقبولیت ایمان می داند.

برای روشن شدن مطلب،ایمان را در مسیحیت و اسلام در نظر بگیرید.مسیحیت ازمردم میخواهد که:ایمان بیاورند،سپس بیندیشند.اما اسلام به مردم می گوید:نا نیندیشده اند و تا نتوانند از قید و بند تقلید آزاد گردند،نمی توانند ایمان داشته باشند.

به عبارت دیگر در میسحیت بر اساس قاعده مشهور اگوستین«فهم،پاداش ایمان است».[1]

اما در اسلام ،ایمان دستاورد خردورزی و تفکر است.پیغمبر اسلام می فرماید:تا کسی عقل نداشته باشد،دین نخواهد داشت.و تعالی هر کس در مقامات معنوی و تقرب به خداوند،به میزان خرود ورزی او بستگی دارد.[2]یعنی تا اصالت و اعتبار انسان در میان نباشدریالدین اسلام،ایمان او را درست نمی داندو او را نمی پذیرد.برخلاف مسیحیت که اصالت انسان را بر نمی تابد.لذا یک مسیحی تا ملحد نگردد،اعتبار نخواهد یافت.به همین دلیل،در غرب مسیحی،اصالت انسان ،مستلزم الحاد است.

سید یحیی یثربی،تاریخ تحلیلی انتقادی فلسفه اسلامی ص 70-71

 

سید یحیی یثربی



[1]   .این قاعده مدلول آیه ای است در کتاب مقدس: مادام که ایمان نیاورده اید،فهم نخواهید کرد(اشعیای نبی 7/9) 

[2] .طبری ،مجمع البیان،10/478.تاکید قرآن برعقل و تحقیر آن از تقلید بر کسی پوشیده نیست.

 


 
Haddade Adel
Haddade Adel