«دولتمرد چهارم» رونمایی میشود
کتاب «دولتمرد چهارم» زیستنامه و اندیشه سیاسی «سیدحسین نصر» به قلم حجتالاسلام منصور مهدوی به رشته تحریر در آمده است و به زودی رونمایی میشود.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، کتاب «دولتمرد چهارم» از سوی انتشارات اشراق حکمت منتشر شده و ادامهای بر کتاب قبلی مؤلف تحت عنوان «سنجش سنت» ارزیابی مکتب سنتگرایی بر پایه اندیشههای سید حسین نصر است.
دولتمرد چهارم شامل 6 فصل است که در فصل اول شرحی از دو دهه تعامل روشنفکران و اصلاح طلبان با سید حسین نصر ارائه میشود. در این فصل نظر برخی شخصیتهای همسو با وی نیز عرضه شده است.
فصل دوم زیستنامه او را در برگرفته است. تلاش برای شناختن خانواده و مراحل تحصیل سیدحسین نصر در این فصل گنجیده است. همچنین در این فصل آمده است که نصر در برههای از دوران تحصیل خود در آمریکا دستیار هنری کسینجر (وزیر خارجه اسبق آمریکا) بوده است.
فصل سوم روایتگر دوران بازگشت نصر از آمریکا و فعالیتهای علمی او در قالب گروه فلسفه و نیز سفرهای خارج از کشور او برای شرکت در سمینارهاست.
فصل چهارم مراحل تعامل و همکاری نصر با دربار رژیم پهلوی را بیان میکند. پذیرش ریاست دانشگاه صنعتی آریامهر، همکاری با ساواک، حضور در حزب رستاخیز و نیز ریاست دفتر فرح از جمله این سمتهاست. این فصل هم چنین شرحی از ادعاهای نصر در خصوص تعاملش با علامه طباطبایی و شهیدمطهری را نقل کرده و میکوشد با کمک اسناد آنها را ارزیابی کند.
فصل پنجم شرحی از دوران پس از انقلاب و حضور نصر در آمریکا، ارتباط او با خاندان پهلوی در خارج از کشور و نیز ماجرای اظهار نظر وی در خصوص سلمان رشدی است.
آخرین فصل کتاب اندیشه سیاسی نصر را با محورهایی چون نظر وی راجع حکومت دینی، جهاد و بنیادگرایی عرضه کرده است.
پشت جلد این کتاب آمده است: جامعه ما سیدحسین نصر را بیشتر به عنوان یک شخصیت علمی و نماینده مکتب سنتگرایی میشناسد، در حالی که وی تا کنون بارها در قامت یک کارگزار و سیاستمدار حکومت پهلوی ایفای نقش کردهاست. پس از انقلاب نیز با آن که بیشتر وجهه فرهنگی به خود گرفت کم و بیش میدان سیاست را رصد کرده و از نقشآفرینی ابایی نداشتهاست. کتاب حاضر با تکیه بر آثار و اسناد معتبر ضمن ارائه تصویری از زندگی دکتر نصر برخی عملکردهای اجتماعی و سیاسی وی پیش از انقلاب را بررسی میکند. بیان زوایای رابطه او با علامه طباطبایی، شهیدمطهری، مبارزان انقلاب بخشی از این فراز است که نقطه اوج آن زمانی است که نصر چهارمین مقام رسمی رژیم پهلوی بود. افزون بر این اندیشه سیاسی نصر و نظرات او راجع حکومت دینی، انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) ارزیابی شدهاست.
انتهای پیام/ک
|