آبان 93 - چشمه دانش
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای نمایش / عدم نمایش پیام های ارسالی در پارسی یار اینجاکلیک کنید

  • + در پی در خواست کاربر گرامی گشت ارشاد که فرموده بودند: حاجی میشه واسه رخ ماهم یک شعر بگی ؟؟ گشت ارشادی و از روی گلت دل ها مات....شه شطرنج به آستان رخت بارها مات
  • + رخت خود را جمع ز پارسی یار کرده بودم بساط خود را پهن در تلگرام کرده بودم مهندس آمد و گفتا که نسناس فراموشکار روزهای آس و پاس بیا در دست خود گیر این یک رباط است پیام از دور بفرست نوعی انعکاس است منم توبه ز کار خویش کردم بساطم را به پارسی پهن کردم خداوند به حق هشت و چارت زما بگذر شتر دیدی ندیدی چشمه دانش تقدیم به مهندس فخری زید عزه
  • + آیت الله ابوالقاسم علیدوست: امام خمینی قدس سره شعار اصلی خود را بر رفتن شاه متمرکز کردند. امام رأس هرم قدرت پهلوی را نشانه گرفته بود و به خوبی بر این امر واقف بودند که با رفتن شاه، رژیم پهلوی نیز خواهد رفت. امام خمینی قدس سره برای پشتوانه نظریه «شاه باید برود » به شعارهای مردم استناد می کردند و می فرمودند:الآن تمام مردم ایران از بزرگ و کوچک شعارشان بر رفتن شاه است.
  • + آیت الله سید علی حسینی آملی: تمام مشکلات جامعه بشری به خاطر این است که از خواسته فطرت خود دور مانده‌اند. ما اگر به وجدان خودمان برگردیم بیدار می‌شویم.
  • + رمز إحرام رمز احرام این است که که کاری را که دیگران به مجرد وفات با تو می کنند تو با خود بنما! لباس ها را در آور، غسل کن، کفن بپوش، تسلیم ربّ شو، حزین باش و آماده فاصله گرفتن از عادات ترک مأنوس ها ، خائف و امیدوار باش.
  • + آیت الله علیدوست: دنیای امروز در شرایطی است که چه مسلمان و چه غیر مسلمان بیش از هر زمان دیگر احتیاج به رفتار فاطمی دارد و هرچه که زمان پشت سرگذاشته می‌شود این احتیاج بیشتر می‌شود که ما به الگویی همچون حضرت زهرا(س) نیازمندیم.
  • + .
  • + چندی است چو عبد یاغی گشتم با جرم و جنایت باغی گشتم با لطف خدا و ابواب نجاب از بی راه ها بازیافتی گشتم **************** سرهم بندی از چشمه دانش
  • + بنده عمریست که به تشییع بدن مشغولم بر لبم حوقله و به ذکر حق مشغولم بعد مرگم چه هراس ز آمبولانس و تشییع بنده عمریست که به تشییع بدن مشغولم سروده جشمه دانش اسفند 1394 ************* حوقله در زبان عربی مخفف لا حول و لا قوة الا بالله است.

طراحی این قالب توسط امیرحسین قدرتی انجام شده است


     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

              آماربازدید:

              امروز: 66

              دیروز: 98

              کل: 487438

Haddade Adel
Haddade Adel
کتابشناسی غالیان اثر دکتر صفری چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:93/8/25---ساعت: 11:45 عصر

الف)معرفی إجمالی
غالیان اثری از دکتر نعمت الله صفری فروشانی(1345ش) به زبان فارسی می باشد.
این کتاب کاوشی در جریان ها و برآیندهای غلاة تا پایان دهه سوم هجری است.-البته منحصرا غلات در ذات را مد نظر دارد نه غلات در صفات-


تشیع در طول تاریخ هماره با مظلومیت های سیاسی ،اجتماعی و فرهنگی روبرو بوده است و در این راستا دشمنان اسلام برای واژگون جلوه دادن چهره آن،عقایدی سست و خرافی بدان نسبت می داده اند،تا بدینوسیله این مذهب را در منظر توده مردم ،سست و بی ارزش بنمایند و در صفوف متحد و یکپارچه مسلمانان رخنه ایجاد کنند.

 

  بدین سان در پاره ای از آثار ،باورهای این مذهب را از روی جهل یا تجاهل آمیخته با عقاید غلو آمیز مطرح می شود؛عقایدی که امامان شیعه به شدت آن را انکار می کردند و پیروان ایشان نیز از اینگونه باورها بیزاری می جستند.


نویسنده در این اثر  بر آن است  تا با شناساندن چهره واقعی غالیان،دامن تشیع راستین را از باورهای بی پایه آنان پاک سازد و نشان دهد که غالیان در بسیاری از موارد نه به عنوان دوست نا آگاه ،بلکه با عنوان دشمنی دانا،قصد نابودی شیعه بل کل اسلام را داشته اند.


ب)ساختار کتاب


این کتاب در یک مقدمه و چهار فصل ساماندهی شده است.
مقدمه در بیان موضوع ،ضرورت،پیشینه تحقیق می باشد.


فصل یکم در واژه شناسی غلو و تبیین آن از منظر آیات و روایات و ادیان پیشین و ...می باشد.


فصل دوم به بررسی غلات در تاریخ اختصاص دارد . بدین شرح:


 
فصل سوم به بررسی غلات در آینه عقیده و عمل اختصاص دارد. بدین شرح:
 

 

فصل چهارم به بررسی تاثیرات غلات بر تاریخ شیعه .بدین شرح:  

 

ج)محتوای کتاب


نویسنده در این اثر با نمایاندن بی انضباطی سندی در کتب ملل و نحل از بی سند صحبت کردن آنها و غرض ورزی ها در وضع فرقه ها پرده برداشته و تطبیق سندی و دلالی گفته هایشان با منابع هر فرقه و کتب روایی و تاریخی را بهترین سند برای ارزیابی گفته آنان می داند.


وی از بی توجهی بزرگان شیعه به موشکافی  سندی و دلالی در این بعد از دین شکوه می نماید (صفری،1388،؛ص66) و همت بر آن داشته تا جدایی اندیشه غلات از شیعه را روشن سازد و پرده از اتهاماتی که دشمنان از راه غلات به شیعه وارد می آورند،بردارد.


وی پس از واژه شناسی غلو و بیان امور مقدماتی به بیان فرقه های در قالب نمودار بالا در فصل دوم می پردازد و هر فرقه را ارزیابی می کند و از ساختگی بودن بسیار از آنان مثل سبائیه(پیروان عبدالله بن سبأ) و مختاریه (پیروان مختار ثقفی)پرده برمی دارد.


او از این مهم پرده برگرفته که برخی فرقه ها را به نام بزرگان شیعه برای تخریب وجهه آنان ساخته اند که هیچ بهره ای از واقعیت ندارد فرقه هایی چون (1-زراریة2-هشامیه3-نعمانیه4-هشامیه5-مفضلیه6-یونسیه)
او  در فصل سوم شاخصه ی اصلی غلات در آینه عمل را اباحی گری بر می شمرد و آنان را در آینه عقده دارای عقاید باطلی چون (1-اعتقاد به الوهیت اشخاص 2-اعتقاد به نبوت ائمه یا اشخاص دیگر
3-عقیده به حلول 4- اعتقاد به تناسخ 5- عقیده به تشبیه 6- عقیده به تفویض) می داند و به نقد این اندیشه ها پرداخته است. وی به تدقیق در آن بعد از اندیشه های غلات که به ظاهر با شیعه شریکند پرداخته و مشارکت آنها را با شیعه جز در حد اسم ندانسته است عقایدی چون (1-جانشینی امام علی ع 2-اعتقاد به مهدویت 3-اعتقاد به رجعت 4-اعتقاد به بداء 5- اعتقاد به تاویل قرآن)


وی به عملیات شوم وضع حدیث غلات در روایات شیعه می پردازد و چگونگی پالایش آنها از احادیث سخن می گویدو با ارائه پیشنهاد تهذیب کتب اربعه راه را برای ادامه پالایش باز می داند.(همان،ص339)


نویسنده در قسمتی از کتاب به یک ضابطه رجالی می رسد و آن تفصیل بین غلات در ذات و صفات است بدین وجه که غلات در ذات با شاخصه اباحی گری از هیچ گونه وثاقتی برخوردار نمی باشند برعکس سخن از وثاقت غلات در صفات و اشخاص قبل از انحراف غلو را سخنی بجا و در خور تحقیق می داند.


دکتر صفری ،نام صد و پنجاه تن از متهمان به غلو را بر اساس حروف الفبا فهرست نموده و با طرح سوالات و نکات کلیدی منشاء یک تحقیق میدانی را در مورد غلات نشان داده است که در رسالت نوشته او نبوده است.


از مزایای این اثر می توان از موارد زیر نام برد:
1-انتخاب موضوعی ناب
2-دقت در تحقیق
3- قلمی روان
4-تتبعی جامع در متون قدیم و جدید
5-انعکاس نظر اهل تسنن و مستشرقان از کتاب های خودشان و نقد آن
6-توجه به ارائه کتابشناسی آثار مهم در این موضوع به مخاطب
7-برخورد اجتهادی با مطالب
د)وضعیت کتاب
این اثر در پاورقی ها به ذکر مصادر متن بسنده کرده و در اندک مواردی به ذکر توضیحاتی در پاورقی اقدام کرده است.
این اثر داری فهرست های فنی زیر می باشد:
1-کتابنامه
2-آیات
3-روایات
4-اعلام
5-قبایل،فرق و گروهها
6-مکانها
7-کتب


این اثر در جلدی شومیز از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است.
این اثر به لحاظ غلط های تایپی از کم غلط ترین اثری است که نگارنده مطالعه نموده است.

 

منابع
صفری فروشانی،نعمت الله،1388،غالیان(کاوشی در جریان ها و برآیندها در پایان سده سوم)، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی،مشهد،چاپ دوم

8/1/1392ش=16/ج2/1433 قم المقدسه
سید مرتضی حسینی کمال آبادی


 
سلسله درسهای روش نویسندگی برگزار میشود چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:93/8/24---ساعت: 11:53 عصر

 دوره روش نویسندگی با تدریس ویراستار کهنه کار متون علمی؛ استاد ابوالفضل علیدوست به همت کانون قلم و مطالعه آزاد از سوی معاونت پژوهش مدرسه علمیه معصومیه قم، به هدف آشنایی با موارد ذیل برگزار می‌گردد.

1. قواعد و فنون نویسندگی و بایسته های نگارش زبان فارسی

2. کاربرد درست علائم سجاوندی

3. رعایت رسم الخط فارسی

4. اهم نکات دستور زبان فارسی

5. روان نویسی و زیبا نویسی و بایسته های این دو

6. بررسی چهار چوب مقالات علمی

تذکر:

جلسات همراه تمرین و تطبیق برگزار می‌گردد.

در پایان دوره گواهی پایان دوره صادر می‌گردد.

گفتنی است، این دوره از تاریخ دوشنبه 26آبان ماه 1393ساعت 16:20 در رواق اندیشه علامه امینی ره واقع در طبقه اول ساختمان شهید بهشتی مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار می‌شود.

طلاب علاقه مند، برای ثبت نام موارد ذیل را به شماره 50001333116619 ارسال بفرمایند.

       1. کد 102

2. نام و نام خانوادگی

3.نام مدرسه

4.شماره پرونده مرکز مدیریت

کانون قلم و مطالعه آزاد
معاونت پژوهش مدرسه علمیه معصومیه

 


 
دوره بلاغت کاربردی آغاز شد چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:93/8/19---ساعت: 8:43 عصر

دوره بلاغت کاربردی  به محوریت کتاب «معترک الاقران» اثر ملا جلال الدین سیوطی  به همت کانون ادبیات عرب مدرسه معصومیه، با هدف تطبیق و تعمیق دانش بلاغت آغاز به کار کرد.

بر اساس این گزارش، استاد مجتبی فلاحتی، تدریس این دوره را برعهده دارند.

گفتنی است، این دوره از تاریخ فردا دوشنبه 19آبان ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در رواق اندیشه علامه امینی ره واقع در طبقه اول ساختمان شهید بهشتی مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار می‌شود.

طلاب علاقه مند، برای ثبت نام موارد ذیل را به شماره 50001333116619 ارسال بفرمایند:

  1. نام ونام خانوادگی
  2. نام مدرسه علمیه
  3. کد پرونده مرکز مدیریت
  4. کد 101

 


 
مجاهد شریعت محور/ شب پنجم محرم چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:93/8/13---ساعت: 3:55 صبح

 

سخنرانی حجت الاسلام حسینی کمال آبادی در شب پنجم ماه محرم در مسجد آل شیخ بجنورد

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین

قال امام علی علیه السلام :الشریعه صلاح البریه[1]

                          شریعت و دین صلاح خلایق است (و بدون شریعت فاسد خواهند شد.)

جهت گیری سوم: شریعت محوری

مقدمه

سومین شاخص از صفات شیعیان اباعبدالله ع عبارت است از شریعت[2] محور بودن، همه تلاش های جهادگونه ما باید به مقیاس شریعت باشد، حضرت سید الشهداء ع برای اقامه یک قانون شرعی به نام امر به معروف و نهی از منکر قیام نمود و اساسا می توان حضرت را شهید شریعت قلمداد نمود.

ضرورت شریعت شناسی

برای اینکه شریعت را محور کارهای خویش بگیریم باید شریعت شناس باشیم. سالیانی پیش از روحانیون مبلغ پادگان آموزشی بودم که نیروهای آن همه فارغ التحصیل دانشگاه بودند، یکی از دروس آنها «احکام شرعی» آن هم قسمت طهارت و نماز و روزه. درس‌هایی بی روح با سربازانی در حال چرت برگزار می‌شد. بنده به مسئولین امر عرض کردم که چرا این درس را انتخاب کرده‌اند اینان از دبستان تا دانشگاه این بخش ار رساله را بارها و بارها خوانده‌اند؟ در پاسخ من فرمودند آنچه که ما می‌بینیم این است که اکنون بلد نیستند؟

بنده در پاسخ عرض کردم جه ضمانتی است که با تکرار بار دیگر این مثنوی صد من تکرار، دوباره به همبن درد مبتلا نشویم؟
آنها فرمودند طرح شما چیست؟  عرض کردم که مشکل در «ریشه‌های اعتقاد به احکام شرعی» است. وقتی ما احکام را بدون تبیین صحیح عقبه اعتقادی آن بیان می کنیم و جوان ما همیشه دیده است که رساله ای را بدو عرضه می کنند و خواهان عمل بدانند که نام پیرمردی بر روی آن درج شده که آن را«مرجع تقلید» می نامند در حالیکه او نه از شریعت چیزی می داند .و نه از اجتهاد....خروجی آن بهتر از وضع موجود نیست!

دانشجویان کتاب های قطور را واکاوی می کنند، هیچ مشکلی هم ندارند که یک کتاب دیگر به نام رساله عملیه را مطالعه کنند.

بر این اساس در همان پادگان به تبیین ریشه های اعتقاد به احکام شرعی روی آوردیم که با استقبال عالی سربازان مواجه شد.

ادامه مطلب...

 
مجاهد بصیر/شب چهارم محرم چاپ فرستادن به ایمیل
تاریخ:93/8/8---ساعت: 3:50 عصر

 

سخنرانی حجت الاسلام حسینی کمال آبادی در شب چهارم ماه محرم در مسجد آل شیخ بجنورد

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین

مقدمه

از آنچه گذشت دانسته شد که

1.       سرگذشت انبیاء و امامان بهترین الگوی های بشری هستند و سرگذشت آنها سرنوشت ماست.

2.      بیشتر ما انسان ها به صورت کلی به استفاده از تجربه ها اعتراف داریم ، اما به صورت جزئی در زندگی خصوصی کمتر استفاده می کنیم، از این رو موضوع جلسات دهه اول محرم را «جهت گیری های کربلایی در زندگی » نام نهادیم.

3.      اولین جهت گیری کربلایی را مجاهد راه خدا دانستیم (چه جهاد با اسلحه و چه جهاد با فعالیت های فرهنگی)

 

دومین جهت گیری کربلایی «بصیرت»

ادامه مطلب...

 
Haddade Adel
Haddade Adel