گفتار دوم
ترسیم سیر از تنش به بحران جوان
شکی نیست که قوه شهوت از کودکی در انسان وجود دارد حتی گفته اند بعضاً کودکان با نگه داشتن ادرار به دنبال خودارضایی می روند. اما این قوه در سنین بلوغ به اوج خود می رسد و به طرز شدیدی به دنبال ارضا شدن و غذا خوردن می گردد در این زمان است که بطور طبیعی میل به جنس مخالف، در او پیدا می شود حال براساس مقدماتی که در مبحث اول بیان شد حتماً باید غذای او را به او داد و ضرورتاً بایستی در راه شریعت که راه اعتدال قوای انسانی است حرکت کند تا کامروا گردد.
تصدیق می فرمایید که مهار کردن این قوه و به اعتدال کشاندن آن با ریاضت الهی توام خواهد بود.
آنچه انگیزه ما در این گفتار بود همین است که تصدیق بفرمایید که این جوان در وضعیت بحرانی به سر می برد و با اندک گوشه چشمی که پاسخ مثبت به نیاز او داده شود به خواسته و ناخواسته به آن سمت و سو کشیده می شود مگر با عنایت عقل را که باید بپیماید را بدون افراط و تفریط بپیماید.
قید (ناخواسته) که در پاراگراف قبل مشاهده می کنید برای این است که بدانیم که آن جوان بحران زده ای که به سمت و سوی ارتباط خلاف نقل و عقل می رود الزاماً آگاهی به بحران زدگی خود ندارد از این روس که شاید شما بسیار از آنها شنیده باشید که پسر می گوید با آن دختر ارتباط دارم یا دختر می گوید با آن پسر ارتباط دارم اما به هیچ وجه منبعث از شهوت نیستم یا گفته های رمانتیکی که ما فقط دو دوستیم نه چیز دیگر ...
این گفته آنها چه بسا هم از سر صدق باشد اما خود او ناآگاه است و عرق دینی و انسانی او نمی گذارد که بگوید این همان قدم گرفتن در غیر مسیر است و این سخن متهم کردن جوان نیست، چرا که خرد قاضی است که در اینجا هم علت در اوج فعالیت خود است هم معلول از این روی برقراری چنین ارتباطی، در چنین بحرانی را نمی توان با چنین آسترهایی پنهان نمود.
بحران و احساس
تردیدی نیست که جوان در این سنین با آن نیاز احساسش بر عقل او غلبه دارد. و می دانیم که انتخاب همسر براساس معیارها و ملاک ها احساسی انتخاب است بلند مدت برای اهدافی کوتاه مدت.
انتخاب بلند مدت برای اهداف کوتاه مدت وقتی به جریان می افتد و به اهداف کوتاه مدت می رسد تازه به فکر معیارهای بلند مدت می افتد و هنگامی که همسر خود را فاقد ملاک های بلند مدت می بیند تازه اول آتش برافروزی می شود، و همین امر یکی از علت های افزایش آمار طلاق در کشور می باشد.
عش ها کز پی رنگی بود عشق نبود عاقبت ننگی بود.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران (ایوانا) از مجموع 350 مورد ازدواج های صورت گرفته در یکی از تالارهای مشهور فرمانیه در سال 86 تعداد 238 مورد آنها ظرف کمتر از یکی سال منجر به طلاق شده و در سال گذشته هزینه برگزاری هر یک از این مراسم در این تالار از 50 میلیون تومان فراتر بوده.
دو دیدگاه در اقدام
همانطور که مستحضرید دو دیدگاه برای اقدام وجود دارد:
الف: دیدگاه اول دیدگاه پیشینه والدینی
ب: دیدگاه دوم دیدگاه پسینه والدینی
از آنجا که از دو دیدگاه امروزه خانواده را در دو فضای فکری متضاد فرو می برد و موجب پیدایش اصطکاک می شود بایسته است از چیستی و مولفه های هر کدام سخن رانده شود و مبانی هر یک نقد یا تثبیت شود.
|